Australian (mini) Labradoodle

De Australian Labradoodle is ontstaan in de jaren 70/80 als hulphond voor mensen met allergieën. Het is een kruising van meerdere rassen die tot doel zijn gekomen een allergie vriendelijk hond. Het is een ras dat nu meer dan 25 jaar bestaat en is toch nog te jong voor erkenning bij de FCI, maar heeft zijn eigen World Wide Australian Labradoodle Association (WALA) en eigen stamboom.
De Labradoodle heeft een vriendelijk, sociaal karakter en een allergievriendelijke vacht. Australian Labradoodles hebben een golvende of krulvacht en geven geen lichaams- of vachtgeur af. Dit alles maakt de Australian Labradoodle een ideale familie hond . De vacht van een Australian Labradoodle is bijzonder omdat in de praktijk blijkt dat veel mensen die allergisch reageren op honden wel goed reageren op een Australian Labradoodle. Helaas geld dat niet voor alle allergische mensen, waardoor het belangrijk is dat toch altijd eerst getest word.

Maten van een Labradoodle

Australian Labradoodles zijn er in 3 maten:

• Mini labradoodle 35-42cm gewicht 7-13 kilo
• Medium labradoodle  43-52cm gewicht 14-20 kilo
• Standaard labradoodle 53-63cm gewicht 21-30 kilo

De kleuren van een Labradoodle

Je hebt Australian Labradoodles in vrijwel alle kleuren, effen, maar je hebt ook de tweekleurige doodles:
Wit, crème, apricot crème, apricot, rood, zilver, gold, blue, zwart, chocolate, cafe, parchment en phantum.

Er bestaan twee verschillende vachten de wollen vacht en de fleece vacht. Beide vachten kennen geen ruiperiode, maar net zoals mensen verliezen de honden toch altijd wat haar.
Ook de vachten van de Australian Labradoodle vergt het nodige aan onderhoud. Het baasje moet bereid zijn hierin te investeren. Regelmatig borstelen en gemiddeld eenmaal in de 8 tot 12 weken naar de trimmer. Om het behoud van de vacht en welzijn van de hond goed te houden .

Verder : is het DE hond die je familie compleet zal maken!

20210911_181748