Het RAS

De poedel is altijd beroemd geweest om zijn buitengewone kapsels, maar de poedel is ook een hond met een ongeëvenaarde intelligentie. Hij staat bekend om zijn onuitputtelijke energie en een vrolijk karakter. Dit is de reden dat het ras uitstekend kan gehouden worden in bijna elk gezin. Er is geen leuker hondenras dan een poedel, misschien is dat de reden dat poedels een van de meest populaire hondenrassen ter wereld zijn. Dit ras is extreem populair en wijdverspreid over de hele wereld. Poedels nemen deel aan verschillende tentoonstellingen en wedstrijden, waaronder sport, terwijl ze niet onderdoen voor andere rassen.

De oorspronkelijke taken: De Toypoedel behoort tot de groep gezelschapshonden.

Land van herkomst: Frankrijk.

Temperament: Een Toypoedel is slim, actief, attent en trouw.

Uiterlijk van de Toypoedel

Gewicht: Weegt niet meer dan 5 kg

Schofthoogte: Tussen de 25 en 28 centimeter.

Vacht: Kroesvacht, dit is een fijne, dichte vacht.
Kleuren: De kleur van poedels kunnen heel divers zijn: licht abrikoos, zwart, fawn, bruin, essen, koffie, rood, wit, merle, choco en tan.

Hoofd: Het hoofd van de Poedel is langgerekt. De snuit is net iets langer dan de schedel. De neusrug is recht. De oren zijn ter hoogte van de ogen aangezet en worden hangend gedragen. Ze reiken minstens tot de mondhoeken.

 

Rasbeschrijving

Er is geen leuker hondenras dan een poedel. Een poedel is een hond met een ongeëvenaarde intelligentie en prachtige vacht. Veel eigenaren van deze honden beginnen uiteindelijk hun dieren zelf te knippen, waardoor unieke “kapsels” worden gecreëerd, maar als u niet over dergelijke vaardigheden beschikt, is het dan ook het beste om zich tot een trimsalon te wenden. Tegelijkertijd zijn modieuze kapsels geen voorwaarde voor het onderhoud van poedels. Het belangrijkste is een grondige zorg voor het haar en een goede knipbeurt. Zonder regelmatige knipbeurt zal het uiterlijk van de poedel er slecht, lelijk en slonzig uit zien. Ook de gezondheid van de poedel zal eronder lijden, dit om het feit dat een onvoldoende vachtverzorging bepaalde huidziekten kunnen beginnen te ontwikkelen.

Karakter Toypoedel

De Toypoedels zijn erg intelligente en zeer slimme, trouwe en aanhankelijke honden. Ze hechten zich nog sterker aan hun baas dan de middenslag en grote poedel.

Een poedel is een echte familiehond die klaar staat om de hele dag met de kinderen te spelen, en ’s avonds bij het bed of bij de open haard gaan liggen, en beter…. aan de voeten van de eigenaar. Deze honden zijn ook uitstekende wakers.
Ondanks de extravagante kapsels, is de Toypoedel geen kwetsbaar of verlegen dier. Ze zijn sociaal, vriendelijk, houden van rennen, en stoeien. Ze zijn attent en nieuwsgierig, daarom slaan ze altijd alarm bij het minste vermoeden van gevaar. Een poedel is een uitstekende keuze voor elk gezin, inclusief eigenaren die nog nooit honden hebben gehad.