Australian Labradoodle mini

Australian Labradoodles zijn al tientallen jaren een populair ras, omdat ze de loyaliteit, trainbaarheid en speelsheid hebben, ideale gezinshond!

Als je op zoek bent naar een kleine, hypoallergene hond met een grote persoonlijkheid, dan is de mini Australian labradoodle een uitstekende keuze. Ze zijn doorgaans zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, en ze kunnen vaak heel goed op met kinderen en andere dieren. Mini Australian labradoodles zijn meestal ook erg aanhankelijk en extravert, waardoor ze geweldige metgezellen zijn. Omdat ze gefokt zijn om hypoallergeen te zijn, zijn mini-Labradoodles een goede keuze voor mensen met allergieën. Ze vereisen wel enige verzorging, want hun vacht kan vrij dicht zijn. Al met al zijn minilabradoodles geweldige huisdieren en brengen ze zeker veel liefde en plezier in huis.

Heb je altijd al de ideale hond willen hebben? Dan is een labradoodle mini misschien precies wat je zoekt. Lees verder als we alles doornemen wat je moet weten over deze geweldige honden.

De eigenschappen van een Australian mini Labradoodle

Hoogte: 35-42 cm hoog
Gewicht: 7 - 15 kg
Leeftijd: 10-18 jaar
Vacht: Weinig verharende vacht

Het uiterlijk van een Australian mini Labradoodle

De grootte van een mini Australian labradoodle kan erg verschillen. Zo hebben wij bijvoorbeeld nestjes waarbij de volwassenhond nog geen 8 kilo weegt, maar hebben wij ook nestjes van mini  Australian labradoodles die aan de bovenkant van het gemiddelde zitten, tussen 12 en de 15 kilogram. .

Bijna alle mini Australian labradoodles hebben een weinig verharende vacht, omdat dit een van de belangrijkste kenmerken is waarop wordt gecontroleerd.

Ze kunnen een wollen vacht hebben die dagelijks geborsteld moet worden om het haar dat vastzit in de pezige textuur los te maken, of een fleecevacht die golft. Deze kunnen iets meer verharen, maar deze vacht is gemakkelijker te verzorgen.

Mini labradoodles kunnen de volgende kleuren hebben, abrikoos, zwart, choco, crème, rood, phantom of parti.

Is de mini Australian Labradoodle hypoallergeen?

Er bestaat niet zoiets als een niet verharende hond. Alle honden verharen tot op zekere hoogte. Het dichtst in de buurt komt een hond die weinig verhaart, zoals de Mini Labradoodle. Dit ras wordt beschouwd als allergievriendelijk en hypoallergeen. Dat gezegd zijnde, kunnen we nooit beloven dat u of iemand die u kent nooit een reactie zal krijgen.

Als dat gebeurt, is het misschien niet de vacht van deze hond die het probleem veroorzaakt. Het kan zijn speeksel of huidschilfers zijn. Een manier om te weten of u een reactie op een pup zult krijgen, is door kennis te maken met zijn oudere broers en zussen en met eerdere nesten.

Mini Labradoodle en het temperament

Australian Labradoodles zijn zeer intelligente honden daarom zijn ze ook zeer leergierig omdat ze graag willen behagen en graag iets te doen hebben! Ze zijn ook beloningsgericht, maar kunnen ook af en toe hun intelligentie gebruiken om niet te luisteren.

Ze houden van mensen en hebben de neiging zich snel aan hun gezin te hechten. Ze zijn ook vrij ontspannen met vreemden en zullen eerder vrienden willen maken dan alarm slaan als er iemand aan de deur verschijnt.

Dit betekent dat ze niet de beste waakhonden zijn, maar dat ze op de meeste plaatsen kunnen worden meegenomen zonder ophef te maken. Dit is een van de redenen waarom ze uitstekende geleidehonden of andere werkhonden zijn.

Het zijn ook echt sociale honden ( mits ze er van pup af aan mee gescocialeerd zijn ) .

Ze willen met iedereen vrienden maken, mensen, kinderen, andere honden en dieren.

Omdat ze graag in de buurt van mensen zijn, betekent dus dat ze niet het type hond zijn dat u voor langere tijd alleen kunt laten terwijl iedereen het huis uit is op het werk of op vakantie.

Ze kunnen erg gestrest raken en zelfs een depressie ontwikkelen. Het komt ook vaak voor dat ze destructief worden als ze gefrustreerd zijn.

Omdat het zeer intelligente pups zijn, hebben ze veel mentale stimulatie nodig. Ze trucjes leren kan een geweldige manier zijn om hun geest te activeren, en puzzelspeelgoed kan ze een tijdje afleiden, hoewel ze de neiging hebben om dingen vrij snel uit te vogelen.

Een kindvriendelijke hond

Mini Labradoodles houden van kinderen en weten instinctief hoe ze voorzichtig en beschermend moeten zijn.

Natuurlijk moet je kinderen nooit zonder toezicht bij een hond laten voor de veiligheid van beiden, maar een mini labradoodle speelt graag met kinderen, en de twee energieke krachten kunnen elkaar uitputten.

Activiteitsniveaus
Ondanks hun kleinere formaat hebben miniatuur Labradoodles bijna evenveel beweging nodig als hun grotere labradoodle neven en nichten.

Hoeveel  beweging heeft een mini Australian Labradoodle nodig?

Mini Australian Labradoodles hebben elke dag minstens een uur actieve beweging nodig, bij voorkeur verdeeld over twee periodes van 30 minuten. Een rustige wandeling is waarschijnlijk niet genoeg; ze moeten actief kunnen spelen en los kunnen lopen.

Naast formele lichaamsbeweging doen ze het, het beste als ze thuis wat buitenruimte hebben waar ze kunnen rondscharrelen en de hele dag hun energie kwijt kunnen.

Niets zal deze honden gelukkiger maken dan het vergezellen van het gezin tijdens wandelingen en andere avonturen, ook houden ze van het water ( de meeste ) en zijn ze uitstekende zwemmers. Wees dus gewaarschuwd als je jouw mini Labradoodle los laat bij een meertje.